El nostre entorn

Santa Maria de Siurana | Populetus

POBOLEDA

Situat a la vall del riu Siurana i ubicat als peus de la Serralada del Montsant, a 343 metres d’alçada, és un poble muntanyós amb cases senyorials de grans portalades antigues, i d’incalculable valor arquitectònic. És un dels pobles més característics del Priorat.

HISTÒRIA

A POBOLEDA s’inicia el primer moviment monàstic de cartoixans de la Península Ibèrica, promogut per Ramon de Vallbona després de la donació que del lloc li féu Albert de Castellvell el 1163. Aquests primers monjos li donaren el nom de “POPULETA” pel gran nombre d’àlbers que hi havia al riu.

El 1216 el Prior d’Escaladei donà carta de poblament per fer cases. A l’església de Sant Pere, Catedral del Priorat, es troba una pila d’aigua beneïda, la qual proclama l’origen i la real fundació de la vila de Poboleda. Les obres s’iniciaren el 1750 i s’acabaren el 1753.

El 1860 la vila de Poboleda tenia 1952 habitants. En l’actualitat en té al voltant de 400.

ATRACTIUS

Vi al Priorat - PopuletusSom al cor dels vins amb denominació d’origen qualificada del Priorat (DOQP). Hi ha nombrosos cellers per la zona que elaboren excel·lents vins qualificats i que mostren als visitants tot el procés de la vida del vi, des del seu naixement a la terra, fins a la seva degustació. És sense cap dubte. una visita obligada tan pels amants del vi, com per aquells curiosos que en volen aprendre.

Al setembre se celebra la Festa de la verema a Poboleda. Una cita obligada per conèixer el més profund de la cultura del vi del Priorat.

A més comptem amb la col·laboració de l’agència de viatges especialitzada en el Priorat “Priorat en Família”, que ofereix al visitant de la comarca paquets turístics especialitzats, per que tota l’experiència a casa nostra sigui perfecta.

Veure: www.prioratenfamilia.cat /Telèfon: 679 464646 (Núria)

El Priorat és visita obligada per als amants del vi. I Poboleda n’és el millor punt de partida.

FESTES

Agost: els dies 4 i 5 i 15 Festes Majors
Setembre: La popular i ja tradicional “Festa del Vi i de la Verema a l’Antiga”

PRODUCTES TÍPICS

Vi amb D.O.Qualificada Priorat (D.O.Q.P.) Negre, blanc, ranci i amistelat
Oli d’olives arbequines
Fruits secs
Orellons i pastes típiques

BOTIGUES DE QUEVIURES


Poboleda disposa de petites botigues de queviures i forn de pa, per que els nostres clients puguin fer les seves compres, en cas necessari.
Cal preguntar sobre l’horari d’atenció al públic.

També trobaran a Poboleda diferents restaurants, bars-cafeteries i una xocolateria.